Pojeftinjuje čak 939 lijekova

Čak 939 pakiranja lijekova postaje povoljnije za pacijente, a neki lijekovi za tlak, beta-blokatori te blokatori kalcijevih kanala koji su se do sada nadoplaćivali od sada su za pacijente besplatni. Uz lijekove za tlak, tu su i lijekovi za liječenje gljivičnih oboljenja, bolesti kostiju i drugo.

Pacijenti koji su do sada plaćali ljekove Moxaviv (Saltus Pharma), Moksonidin (Belupo), Pinox (Farmavita), Cadil (Pliva), Trimepect (PharmaSwiss), Trimetazidin (PharmaS), Oronazol krema (Krka), Deslordis (Pliva), Bonviva (Roche), Apazol (Farmal) moći će ih u ljekarni, uz valjani recept dobiti besplatno, a njihov trošak snosi HZZO.

Osim navedenih lijekova, na Osnovnoj listi su sada i elastični zavoji i komprese.

HZZO je i dijabetičarima tipa 2 na oralnoj terapiji dugodjelujućim inzulinima koje su do u cijelosti sada sami plaćali, moći dobiti s dopunske liste uz nadoplatu pa će tako iznulin Lantus i Levemir umjesto 391 i 366 kuna plaćati 95,24, odnosno preko 75% povoljnije.

Uz to, dijabetičari tipa 1 će moći u ljekarnama zatražiti povrat novca za inzulin koji im je pogreškom naplaćen nakon 28.2.2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.