JGL-ov Pharma Valley će na riječkom Svilnom zaposliti 100 radnika

Riječki farmaceutski div Jadran galenski laboratorij pokreće proizvodnju na novoj lokaciji u riječkom Svilnom, uz autocestu Zagreb – Rijeka, prema pisanju portala Poslovni.hr. Prenoseći riječi predsjednika uprave JGL-a Ive Usmianija, portal Poslovni.hr navodi da će na novoj lokaciji će raditi 100 djelatnika.

Investicija vrijedna 50 milijuna eura nije samo najveća investicija u povijesti ove riječke farmaceutske tvrtke, već i u novijoj gospodarskoj povijesti Rijeke, rekao je zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić u obilasku novog postrojenja na Svilni.

Grupa JGL u prošloj je godini ostvarila prihod od 810 milijuna kuna prihoda. Sa svojim proizvodima prisutni su na tržištima 35 zemalja svijeta te zapošljavaju gotovo tisuću radnika dok će u novom pogonu biti otvoreno 100 radnih mjesta.

Dva su strateška cilja Pharma Valleya: osigurati uvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke te objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu.

Novi pogon koji se rasprostire na 20.000 četvornih metara zatvorenog prostora funkcionalno je povezan s postojećim pogonima na Svilnom, a sada se JGL proteže na ukupno 100.000 četvornih metara, rekao je Usmiani istaknuvši da u JGL-u već planiraju nastavak investicije.