Belupo i Farmaceutski fakultet potpisali Sporazum o suradnji

Farmaceutska tvrtka Belupo dat će potporu zagrebačkom Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u apliciranju sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj 2014.-2020. kojima bi se adaptiralo 1 362 četvorna metra prostora Fakulteta te nabavila suvremena oprema, objavljeno je na službenoj stranici Belupo.hr.
Sporazum o suradnji u ponedjeljak su potpisali dekanica Fakulteta prof.dr.sc. Jerka Dumić i predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić, mr.pharm. Sporazum podrazumijeva i suradnju u znanstveno stručnoj i nastavnoj djelatnosti, uzajamnu pomoć na području znanstvenih istraživanja, stručne posjete studenata Belupu te izvedbu praktičnog, odnosno eksperimentalnog dijela diplomskog rada.
Iz Europskog fonda za regionalni razvoj, trebalo bi se pustiti 43 milijuna kuna za projekt Fakulteta ‘Jačanje znanstveno istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu’. Investicija bi značajno pridonijela razvoju znanstveno istraživačkih aktivnosti, pojasnila je dekanica Dumić.
‘Jedna smo od najmodernijih i najefikasnijih kompanija u Hrvatskoj koja svoj uspjeh temelji na visokim standardima kvalitete koji se ogledaju i u našem načinu upravljanja ljudima – mi smo farmaceutska tvrtka koja brine za ljude’, kazao je prvi čovjek Belupa, Hrvoje Kolarić.
Belupo u prijavi Fakulteta, kroz rekonstrukciju i adaptaciju postojeće istraživačke infrastrukture, vidi mogućnost stvaranja dodatnih uvjeta za razvoj suvremenih primijenjenih biomedicinskih istraživanja, koja odgovaraju potrebama gospodarstva. ‘Ulaganje u istraživanja, inovacije, riječju primijenjeno znanje, smatramo svojom odgovornošću i dužnošću. Cijenimo stručnost i predanost znanstvenika Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji se iz dana u dan u svom radu rukovode najvišim principima profesionalnosti i humanosti“, istaknuo je Kolarić.
S uprihođenih 83 milijuna eura farmaceutska tvrtka Belupo, prema podacima Bisnode zauzela je visoko drugo mjesto po ostvarenim prihodima za proteklu godinu u sektoru te se zajedno s drugim vodećim hrvatskim farmaceutskim tvrtkama pozicionirala kao strateška industrija razvoja hrvatskog gospodarstva.

Izvor: belupo.hr