Svjetski dan ljekarnika obilježava se u cijelom svijetu

Prije nekoliko godina Međunarodna Federacija Ljekarnika (FIP) na kongresu u Istanbulu dogovorila je da 25. rujan obilježava svoj dan, kao godišnji Svjetski dan Ljekarnika.

Međunarodna Federacija Ljekarnika ohrabruje svjetske ljekarnike da organiziraju aktivnosti koje promoviraju ulogu ljekarnika u životima javnosti te njihov golem doprinos u zdravom načinu života u svakom kutku zemaljske kugle.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana ljekarnika je – Ljekarnik: Vaš partner u zdravlju

Lijekovi i stručnost ljekarnika moraju ići ruku pod ruku. Ovo je partnerstvo neophodno za odgovornu upotrebu lijekova. No, osim ovog, važna su i druga partnerstva.

Kako bi shvatili o čemu je riječ važno je znati da svakoga dana oko tri milijuna farmaceuta i farmaceutskih znanstvenika stvara partnerstva s pacijentima, medicinskim djelatnicima i svim drugim srodnim i manje srodnim granama znanosti. Sve ovo odvija se kroz kompleksan lanac nabave s ciljem zajedničke brige za zdravim životom.

132 članice FIP-a diljem svijeta, koje okupljaju preko tri milijuna ljekarnika, naglašavaju: svim relevantnim institucijama, medijima, drugim profesijama i široj javnosti utjecaj i važnost ljekarničke struke za poboljšanje zdravlja. Ljekarnička struka diljem svijeta jasno pokazuje sve zahtjeve velikih partnerstva: zajedničke ciljeve, predanost, vitalne vještine i odnos, kao i sposobnost svladavanja teških razgovora i prevladavanjem prepreka.

‘U akciji’ i portal Ljekarnik

Svjetskom danu ljekarnika, drugu se godinu pridružio portal Ljekarnik. U petodnevnoj akciji ‘Zagrljajem do sreće, popustima do još veće’ spustili smo cijene 755 proizvoda iz našeg asortimana. Ljekarnik je tako udomio više od 70 najpoznatijih svjetskih brendova koji proizvode dodatke prehrani i biljnu kozmetiku, a ukoliko imate bilo kakve nedoumice o bilo kojem proizvodu iz naše ponude savjet možete zatražiti u našem besplatnom savjetovalištu.