Liječnik je drogirao pa masturbirao

Istaknuti njujorški liječnik optužen je za seksualno zlostavljanje najmanje dvije svoje pacijentice, prema kaznenoj prijavi.

David Newman (45) direktor kliničkih istraživanja na hitnoj medicini u bolnici Mount Sinai na Manhattanu, uhićen je u utorak i optužen za drogiranje, diranje i masturbiranje nad pacijenticom 12. siječnja, piše u prigovoru. Također je optužen da je dirao drugu pacijenticu u rujnu, piše CNN.

Zagovornik reforme zdravstva, kako je sam sebe volio opisivati, i autor knjige o popravljanju ‘jaza pacijent-liječnik’ Newman je optužen za prvi i treći stupanj seksualnog zlostavljanja i prisilnog dodira.

Njegov odvjetnik nije bio dostupan za komentar, no branitelj John Wing opisuje Newmana kao ‘dobrog čovjeka i izvrsnog liječnika’.

U izjavi, bolnica Mount Sinai kaže da istražuje optužbe i u potpunosti surađuje s vlastima. Newman je suspendiran.

‘Uzimamo ovo veoma ozbiljno. Tijekom ovog vremena liječnik neće osiguravati niti pružiti nikakave medicinske usluge na Sinaju. Zdravlje i sigurnost naših pacijenata su od naše najveće važnosti’.

Što prigovor govori?

Prvi nastraj dogodio se navodno 12. siječnja. Dvadesetdevetogodišnja pacijentica rekla je istražiteljima da joj je Newman dao morfij iako je već primila dozu od medicinske sestre, prema tužbi.

Žena je rekla istražiteljima ‘da je osjetila peckanje, da se osjećala vrlo pospano i da su joj se oči zatvorile’. Također, rekla je da je čula Newmana kako pored nje masturbira i ejakulira na nju’. Kaže da nije bila u stanju pomaknut se ili razgvarati s njima.

22. rujna, Newman je navodno pipao i 22 godišnju ženu koja je u bolnicu stigla zbog prehlade, kaže policija. Newman ju je navodno povukao za dojku ispod majice.

Newman je autor knjige ‘Hipokratove sjenke’ (Hippocrates Shadow), u kojoj objašnjava da liječnicima ‘nedostaje iskrene komunikacije između liječnika i pacijenata, i u konačnici da dolazi do iskopčanog odnosa između liječnika i njihove Hipokratove zakletve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.