McDonald’sova salata od kelja sadrži više kalorija i masti od Big Maca

Nutritivna provjera napravljena na salati prehrambenog lanca brze prehrane McDonald’s otkrila je da kelj salata u paru s Asiago Caesar dressingom za salatu sadrži više masti, natrija i kalorija od dvostrukog Big Maca.

U perspektivi, salata od kelja u McDonaldsu dolazi sa ‘nutrijentima bogatom mješavinom salate s keljom’, prženom ili piletinom na žaru i naribanim parmezanom, piše Tech Times.

Vlastiti podaci McDonald’sa pokazuju da nova salata ima više natrija i kalorija od Double Big Maca. Konkretno, Caesar On Entree Salad Bowl, sa dresingom Asiago Caesar ima oko 1.400 miligrama soli, 730 kalorija i 53 grama masti. U usporedbi s Big Macom koji ima 1.340 miligrama natrija, 680 kalorija i 38 grama masnoće.

Druge McDonald’sove salate I’m Greek-ing Out Entree Salad Bowl obzirniji je prema vašem zdravlju, sa samo 1.200 miligrama natrija, 580 kalorija i 40 grama soli. Ova salata sadrži feta sir, dehidriranu pitu, hrskavu piletinu, kuskus inspiriran Santorinijem i dressing grčka feta.

‘Što se zdravlja tiče, mislim da su preopterećene natrijem’, rekla je Shauna Lindzon, dijetetičarka iz Toronta u Kanadi.

U nedavnoj studiji, provedenoj duž 364 restorana diljem američkih gradova, istraživači su otkrili da 92% restorana servira jela koja imaju mnogo iznad preporučenih kalorija za jedan zdrav obrok.
Obroci u studiji uključivali su različite kuhinje uključujući američku, japansku, talijansku, tajlandsku, grčku i kinesku, među ostalim.

Šokantno, u 123 restorana, istraživački je tim otkrio da najmanje jedna stavka jelovnika sadrži više od preporučenih dnevnih unosa kalorija za cijeli jedan dan, a ovaj iznos niti ne uključuje pića, deserte, ili predjela koja obično prethode obroku.

Također, otkrili su da kineska, američka i talijanska kuhinja sadrži najviše kalorija, oko 1 495 kalorija prosječno po obroku.
Nalaz provjere McDonald’sovih jela nije toliko šokantan, međutim, uvođenje nezdravih salata u restorane čini se da radi više štete od koristi vašem zdravlju, bilo da je riječ o lancima brze prehrane ili ne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.