Policija uhitila tinjedžera koji se predstavljao da je liječnik

Osamnaestogodišnjak s Floride uhićen je nakon što se predstavljao kao licencirani liječnik.

Tinejdžer je unajmio i prostor za medicinsku ordinaciju u West Palm Beachu, koju je nazvao Novo rođenje, novi život Medical Care and Urgent Care.

Prema Uredu šerifa Palm Beach County lažna je klinika imala i web stranicu, provodila fizičke preglede na pacijentima i tražila od njih isplatu, piše Tech Times.

Malachi Love Robinson uhićen je i tereti ga se za medicinsku praksu bez licence nakon što je navodno napravio pretragu na tajnom agentu te mu izdao medicinski savjet. Okružni odjel za zdravlje priopćio je da se prevara tinejdžera istražuje od listopada.

Istraga Palm Beach Narcotis Task Force pokazala je da je Love Robinson otvorio medicinsku ustanovu na 4700 North Congress Avenue, Suite 303 u West Palm Beachu. Čak je i Upravni odbor zgrade rekao kako tinejđer ima doktorat, uza sve ostale certifikate.

‘Nikada nisam mislio da bi se to moglo dogoditi u ovoj zgradi’, rekao je onkolog dr. Allen Schultz, čija klinika zauzima isti kat kao i Suite 303 koji je sve donedavno bio prazan.

‘Odjednom sam vidio ime na vratima’, prisjeća se Schultz, dodajući da ipak nikada nije vidio liječnika ili nekoga da u prostoru radi.

Webstranica klinike NBNLmedicalCenter.com nudi brojne informacije o lažnim operacijama, uključujući holistički program ‘alternativnih medicinskih profesionalaca’ koji će raditi za pacijentove ‘medicinske potrebe u svim fazama života’.

Love Robinson na web stranici je opisan kao ‘profesionalac s mnogim interesima’ koji koristi niz metoda liječenja uključujući zrak, vodu i fototerapiju.

Prema katalogu liječničke stranice HealthGrades.com star je 25 godina i specijaliziran u područjima poput psihologije, naturopatije i mentalnim bolestima.

Prošlog tjedna, međutim, objavljen je Facebook post koji se čini da pripada Love Robinsonu (račun je danas deaktiviran) u kojem se navodi da je trenutno zahvaćen s 2 stadijem raka bubrega i da pati zbog krađe identiteta.

‘Iako sam vjerovao u potpunosti svojim kolegama, imam veliku vjeru da ću biti u redu i uvijek pamtiti da život može biti vrlo kratak i stoga iz njega izvući najbolje’, naveo je u postu Love Robinson.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.