Kampanja ‘Obojimo osmijeh djeteta u bolnici’

Uoči ovogodišnjeg Međunarodnog dana zdravlja, Savez društava Naša djeca Hrvatske u travnju pokreće kampanju ‘Obojimo osmijeh djeteta u bolnici’ uljepšavanja dječjih odjela u bolnicama.

Kampanju će najaviti 5. travnja oslikavanjem u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu s ciljem da zidovi odjela budu jednako veseli, hrabri i snažni kao što su djeca koja u njima borave, piše Hina.

Kampanja se provodi u sklopu akcije ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’, koju su zajednički 1999. pokrenuli Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara s namjerom da se i u Hrvatskoj ostvaruje suvremena svjetska ideja ‘otvorene bolnice’ u odnosu na djecu.

U Akciju je uključeno 38 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj, a prestižni naslov Dječji bolnički odjel – prijatelj djeteta do kraja 2015. dobilo je 33 bolnica/dječjih odjela.

Tijekom sedamnaest godina svog trajanja uvelike je pridonijela smanjenju brojnih neprimjernih postupaka prema djeci u bolnicama i neprimjerenom ozračju u bolnici koje djeluje zastrašujuće na dijete.

Ovogodišnju kampanju ‘Obojimo osmijeh djeteta u bolnici’ pokreću s partnerima iz Udruge PIMP MY PUMP koja će svojim umjetninama i talentom uljepšati dječje odjele u bolnicama, budući da boje imaju ljekovita svojstva, podižu raspoloženje, čine atmosferu ugodnom i pozitivnom (pogotovo u stresnim uvjetima, kakvi su bolnički) te pridonose općem stanju zdravlja i bržem oporavku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.