HLK traži očitovanje: Zahtjevi ravnatelja DZ Osijek su neprihvatljivi

Hrvatska liječnička komora izvijestila je da je od ravnatelja Doma zdravlja Osijek Miroslava Sikore zatražila očitovanje o vjerodostojnosti dopisa liječnika iz tog doma zdravlja upućenog javnosti o neprihvatljivim zahtjevima koje je kao ravnatelj postavio pred liječnike.

Sikora: Liječnici moraju vršiti nadzor sanitarnih čvorova

HLK navodi da, prema dopisu ravnatelja Sikore od 9. ožujka 2016., liječnici i medicinske sestre Doma zdravlja Osijek svaka dva sata, kada nema spremačica, moraju obilaziti i vršiti nadzor nad sanitarnim čvorovima, piše Hina.

‘Ukoliko su točni navodi iz dopisa kolega iz Doma zdravlja Osijek, takvi radni nalozi i zahtjevi upućeni liječnicima apsolutno su nedopustivi. U popisu liječničkih djelatnosti koje su navedene u Zakonu o liječništvu, ne nalazi se niti jedna djelatnost koja bi upućivala da je dužnost liječnika nadzor tehničke ispravnosti sanitarnih čvorova ustanove u kojoj radi. Svaki nalog liječnicima da obavljaju poslove nespojive s liječničkom djelatnošću najoštrije osuđujemo’, stoji u priopćenju HLK koje je potpisao predsjednik Komore Trpimir Goluža.

Iz HLK također ističu da će poduzeti sva zakonom predviđena sredstva kako bi zaštitili profesionalno i osobno dostojanstvo svojih članova te ugled liječničke profesije u cjelini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.