Djevojka umrla nakon poljupca svog dečka

Majka djevojke (20) koja je umrla od alergijske reakcije nakon što je poljubila svog dečka progovorila je o opasnostima alergije na hranu.

Myriam Ducre-Lemay bila je na zabavi u Montrealu sa svojim dečkom u listopadu 2012. kada se nesreća dogodila.

‘U njezinom je životu sve bilo dobro. Rekla mi je da je zaljubljena. To je bio prvi puta da sam vidjela da mojoj kćeri oči tako sjaje ‘, rekla je njezina majka Micheline Ducre za Journal de Quebec.

Veza njezine kćeri bila je nova, i gospođica Ducre-Lemay nije imala prilike do tada reći dečku za svoje alergije, prepričala je njezina majka.

Na kraju zabave, par je otišao dečku u kuću. Dok se djevojka spremala za odlazak na spavanje, on je pojeo kruh s kikiriki maslacem te potom oprao zube.

Unutar nekoliko minuta kako je poljubio svoju djevojku gospođica DucreLemay ostala je bez daha.

Prema izvješću mrtvozornika njezin inhalator za astmu nije radio. Nije imala uza sebe svoj EpiPen koji se upotrebljava za hitna liječenja anafilaksije i njezino se stanje naglo pogoršavalo.

Kola hitne pomoći stigla su unutar osam minuta od poziva njezinog dečka. Unatoč naporima djevojka je umrla od teške cerebralne anoksije, gdje je mozak lišen kisika.
‘Živjela je normalno. Inače je sa sobom nosila EpiPen. Svi su znali za njezine alergije’, rekla je majka djevojke.

Majka upozorava da pacijenti s alergijama na hranu uvijek sa sobom nose Medic Alert narukvice koje mogu indicirati drugima da onaj koji ih nosi ima alergije, kao i EpiPen. Oba uređaja mogla su njezinoj kćeri spasiti život, tvrdi majka.

Što je EpiPen i za što se koristi

EpiPen je sterilna otopina za hitnu injekciju u mišić. EpiPen treba primjenjivati kao hitno liječenje anafilaktičkoga šoka ili alergijske reakcije na ubode ili ugrize kukaca, hranu ili lijekove.

Simptomi koji upućuju na nastup anafilaktičke reakcije uključuju:

  • svrbež kože, izdignuti osip (poput koprivnjače); crvenilo uz osjećaj vrućine; oticanje usana, grla, jezika, šaka i stopala; piskanje; promuklost; mučninu; povraćanje; grčeve u trbuhu i, u nekim slučajevima, gubitak svijesti.

Lijek u autoinjektoru (samoubrizgavač) je adrenalin koji je adrenergički lijek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.