Talijanskoj vojsci cilj je uzgojiti medicinski kanabis najbolje kvalitete

Talijanska vojska sadi velike usjeve kanabisa kako bi prisilili da cijena ovog lijeka padne na oko 8 eura po gramu.

U rujnu 2014. vlada Italije objavila je da će vojska pomoći povećati proizvodnju medicinske marihuane, s prvim osiguranim objektom otvorenim u Firenci u travnju prošle godine.

Nadaju se da će sterilna komora proizvoditi do 100 kilograma kanabisa svake godine, isključivo za upotrebu pacijenata s rakom, multiplom sklerozom i onima s drugim medicinskim stanjima kojima bi lijek mogao ublažiti bolove i na drugi način im pomoći.

Pukovnik Antonio Medica zadužen za vojnu bazu u Firenci, koja trenutno uzgaja 135 biljke kanabisa pažljivo održava uvjete.

‘Moja misija je proizvesti kanabis najbolje kvalitete na industrijskoj skali po niskoj cijeni’, rekao je. ‘Mislimo da je možemo spustiti na 8 eura po gramu’.

Pukovnik je potvrdio da je vojska dobila ovu zadaću zbog jamstva jakih mjera sigurnosti i zato jer je uključena u farmaceutska pitanja još od 1800.-ih, kada je osiguravala lijekove i tretmane za ozlijeđene vojnike.

Medica je rekao da je čistoća lijeka ključni faktor u njihovoj proizvodnji: ‘Policija nam je ponudila kanabis koji su zaplijenili, no taj kanabis nije dorasao standardima koje mi ovdje želimo’.

Trošak medicinske marihuane nije obuhvaćen od strane talijanske vlade, što znači da pacijenti često ostaju u nemogućnosti da plate previsoke troškove lijeka.

Supstanca u kanabisu, klinički je dokazano, ima zdravstvene prednosti za razna stanja, posebno ona koja uključuju kroničnu bol i oštećenje živčanog sustava.

Kao i u Velikoj Britaniji, posjedovanje, uzgoj i prodaja kanabisa u Italiji je ilegalna, s mogućom zatvorskom kaznom.

Međutim, talijanska vlada vrti se oko legalizacije malih količina marihuane za vlastite potrebe ukoliko se odobriti zakon o kojem se raspravljalo.

Prema zakonu, Talijanima bi se dopustilo da posade do pet biljaka kanabisa za osobne potrebe te bi im se omogućilo da drže do 15 grama marihuane kod kuće i pet grama kod sebe.

 

Izvor: Independent

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.