Novartis izaziva Pfizer jakim rezultatima lijeka protiv raka dojke

Eksperimentalne pilule Novartisa administrirane sa starijim lijekom dulje ‘čuvaju’ uznapredovali rak dojke od samo standardne terapije, stavljajući ga na put da izazove Pfizerov blockbuster Ibrance, pokazali su podaci u nedjelju.

Pacijenti koji su uzeli ribociclib s letrozolom će 44 % manje vjerojatnije doživjeti da njihova bolest napreduje ili da umru, otkrili su željno iščekivani rezultati kliničkog ispitivanja.

Novartisov ribociclib radi na sličan način kao Ibrance i postavljen je da bude drugi na tržištu u toj kategoriji. Očekuje se da će u prodaju ići iduće godine, prije rivala abemacicliba od Eli Lilly.

Ibrance je brzo usvojen od strane onkologa, a analitičari procjenjuju da će njegova prodaja postići nekih 2.1 milijarde američkih dolara u 2016.
44 %-tno smanjenje u preživljavanju bez progresije, koji je potvrđen kod ribocicliba, poznatom i kao LEE011, u usporedbi je s 42 %-tim padom prijavljenim u usporedivoj kasnoj fazi kliničkog ispitivanja koja je uključivala Ibrance.

Vodeći znanstevnik Gabriel Hortobagyi s MD Anderson Cancer Center u Houstonu rekao je da su dva lijeka vrlo slična u terminima njihove učinkovitosti i nuspojava.

‘To je praksa koja mijenja studiju i kada se (ribociclib) odobri od strane odgovarajućih regulatornih agencija ovaj će lijek biti jedan od glavnih izbora’, rekao je novinarima.
Vijest može ubrzati analitičare industrije da povećaju prognoze prodaje za lijek. Trenutno, konsenzusna prognoza za ribociclib iznosi 1 milijardu američkih dolara u 2021. za razliku od 5.8 milijardi američkih dolara koliko iznose prognoze za Ibrance.

Alessandro Riva, voditelj razvoja raka pri Novartisu, rekao je da vjeruje da podaci pokazuju da je ribociclib ‘najmanje jednako dobar’ kao Ibrance.

Baš poput Ibrancea, i ribociclib uzrokuje pad bijelih krvnih stanica. Novartisov lijek također je povezan sa signalima potencijalnih problema s jetrom i srcem, iako se ovim problemima dobro upravlja.

‘Dodatak ribocicliba letrozolu povećava stope toksičnosti, no sveukupno, ako procjenjujemo magnitudu kliničke prednosti, definitivno postoji prednost koja se očekuje dodavanjem ribocicliba’, rekao je Giuseppe Curigliano s European Institute of Oncology.

Novartis je u svibnju objavio da je ispitivanje na 668 pacijenata uspjelo, no potpune detalje iznijeli su samo u Copenhagenu na godišnjem Kongresu European Society for Medical Oncology. Rezultati su objavljeni i u New England Journal od Medicine.

Broj smrti u studiji bio je premali da bi dozvolio istraživačima da kalkuliraju utjecajem na sveukupno preživljavanje.

U kolovozu, Novartis je za ribociclib osvojio oznaku za probojnu terapiju od strane američkih regulatora kao prvu liniju liječenja za uznapredovali rak dojke i tvrtka planira podnijeti odobrenje za lijek globalno ove godine.

Poput Pfizerovog Ibrancea, kojem je cijena u SAD-u oko 10.000 američkih dolara mjesečno, i ribociclib blokira enzime poznate i kao ciklin ovisne kinaze 4 i 6.

Oba lijeka su dizajnirana za pacijente čiji su tumori narasli kao odgovor na estrogen i čiji rak nije uzrokovan proteinom HER2. Ovo je najčešći oblik raka dojke.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.