Cjepivo J & J plus imunološki pojačivač Gileada obećavaju kao borci protiv HIV-a

Eksperimentalno cjepivo protiv HIV-a kompanije Johson & Johnson kombinirano s pojačivačem imunološkog sustava Gilead Sciences Inc-a obećava u držanju virusa pod kontrolom na majmunima čak i kada se s tretmanom prestane, čime se obilježava još jedan korak prema razvoju takozvanog funkcionalnog lijeka protiv HIV-a.

Obje kompanije trenutno testiraju proizvode u odvojenim ranim stadijima ispitivanja na ljudima s HIV-om.
Studija, objavljena u srijedu u časopisu Nature, proučavala je majmune zaražene virusom simian imunodeficijencije, majmunska verzija HIV-a, i pokazala je da su tretmani mnogo učinkovitiji kada se koriste zajedno, a ne odvojeno.

Svih devet majmuna koji su primili oba tretmana pokazala su značajno smanjenje količine virusa. U tri majmuna, kombinacijska je terapija zadržala virus po strani šest mjeseci nakon što su primili antiretrovirusnu terapiju ili kada su ART lijekovi zaustavljeni.

Studija je dio tekućih napora da se razvije tzv. funkcionalni lijek protiv HIV-a koji bi omogućio ljudima zaraženim virusom da prestanu uzimati dnevnu antiretrovirusnu terapiju.

‘Trenutni antiretrovirusni lijekovi, iako spašavaju živote, ne liječe HIV. Oni ga tek drže pod kontrolom. Mi pokušavamo razviti strategije da postignemo stanje bez lijekova ART, dugotrajnu virusnu supresiju’, rekao je autor studije dr. Dan Barouch, istraživač cjepiva na Harvard-affiliated Beth Israel Deaconess Medical Center u Bostonu.

Za studiju, tim je koristio pristup poznat i kao ‘kick and kill’ (‘udari i ubij’). Strategija s dvostrukim udarcem dizajnirana je da se namame uspavane HIV-a imunološke stanice iz skrovitih mjesta u tijelu te da ih se potom pokuša iskorijeniti.

Ispitivanje je ocijenjivalo terapeutsko cjepivo Ad26/MVA, koje su J & J i partneri testirali u ranoj fazi ispitivanja na ljudima. Cjepivo djeluje tako da izaziva široki imunološki odgovor od adaptivnog imunološkog sustava, dijela koji prepoznaje specifične patogene i proizvodi trajan imunitet.

Ovo su cjepivo kombinirali s Gileadovim eksperimentalnim lijekom GS-986, tzv. TLR-7 agonist koji pali urođeni imunološki sustav, više generaliziranu liniju obrane koja nosi početni tjelesni odgovor prema infekciji. Gilead također testira ova ispitivanja na pacijentima zaraženim HIV-om.

U studiji, znanstvenici ocjenjuju 36 majmuna zaraženih SIV-om koji su liječeni ART lijekovima šest mjeseci kako bi virus došao pod kontrolu. Tada su majmune podijelili u četiri grupe. Jedna je dobivala samo cjepivo Ad26/MVA, druga je dobivala samo agonist TLR-7, treća je dobivala kombinaciju ovo dvoje, a četvrta je dobivala placebo.

Tada su znanstvenici prekinuli ART terapiju kod svih životinja i pratili razine virusa u njihovoj krvi i limfnim žlijezdama. Životinje koje su primile Gileadov agonist TLR-7 nisu imale prednosti i virus se brzo oporavio. One životinje koje su primile samo cjepivo pokazale su neku redukciju viralne količine i skromnu odgodu virusnog oporavka. Najveći učinak je bio u kombinacijskoj grupi kod koje je primjećno 2.5 puta dulja odgoda viralnog oporavka u usporedbi s kontrolnom grupom.

U ovoj grupi, razine virusa u krvi bile su 50 puta niže nego u kontrolnoj grupi i virus je pao na nezamjetne razine kod tri životinje, kojima je ART ukinut prije šest mjeseci i viralni oporavak se nije dogodio.

‘Da je kod svih životinja viralna količina bila nezamjetna, to bi bilo najbolje što se može napraviti’, rekao je Barouch.

‘No, činjenica da su sve životinje pokazale redukciju u viralnoj količini i kod tri od devet je bila nezamjetna razina, ovo je solidan temelj i definitivno nešto iz čega možemo početi raditi’.

Barouck kaže da je njegov tim u pregovorima s obje kompanije kako bi testirao kombinaciju terapije na pacijentima s HIV-om.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.