Osječki KBC planira gradnju objedinjenog hitnog prijema i dnevne bolnice

Sredstvima iz EU fondova od 81 milijun kuna, osječki KBC planira gradnju nove zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice, kao kapitalni projekt od kojeg se očekuje značajno povećanje kvalitete zdravstvene zaštite, izvijestila je u četvrtak Uprava ovog kliničkog bolničkog centra.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić kazao je na konferenciji za novinare kako će se realizacijom projekta osigurati novi i primjereniji prostori, s obzirom da se postojeće ambulante dnevne bolnice nalaze u neprimjerenim podrumskim prostorima, a Klinici za kirurgiju vratit će se njihovi prostori u kojima se sada nalazi objedinjeni hitni prijem.

Dobar dio ambulantnih prostora za dnevne terapije nalazi se u podrumskim prostorijama, gdje je otežan pristup invalidima, ima problema s klimatizacijom, a realizacijom ovog projekta te ćemo ambulante moći preseliti u novu zgradu, rekao je Zubčić.

Pomoćnica ravnatelja za financije Sanja Pešić pojasnila je kako se će projekt kandidirati za financiranje sredstvima EU fonda za regionalni razvoj, kroz operativni program ‘Konkuretnost i kohezija’, pri čemu se najveći dio sredstava planira utrošiti na izgradnju, a ostatak na opremu. Dodala je kako je u tijeku proces javne nabave za izradu glavnog i izvedbenog projekta, a nakon projektiranja i javne nabave za početak radova te dobivanja potrebnih dozvola, očekuje se da bi izgradnja mogla početi sredinom iduće godine.

Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Jasminka Milas Ahić istaknula je kako bi se izgradnjom nove zgrade, na oko osam i pol tisuća četvornih metara, trebao riješiti dio postojećih problema s prostorom u osječkom KBC-u, te omogućiti veća kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi, kojoj gravitira oko milijun stanovnika s područja Slavonije i Baranje.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.