U splitskome KBC-u dijelu pacijenata novi termini za operacije

Sedamdesetak pacijenata sljedećih će dana dobiti poziv iz splitske bolnice u koju – zbog zamjene prozora u središnjem operacijskom traktu u sklopu energetske obnove na Firulama – na operaciju neće moći doći u dogovoreno vrijeme, nego će dobiti novi termin, doznaje se u splitskome KBC-u.

Kako se doznaje, zamjena prozora u središnjem operacijskom traktu na Firulama, zbog koje će biti smanjen kapacitet, trajat će od 17. do 26. ožujka. Pročelnik Klinike za kirurgiju Zdravko Perko rekao je za Hinu kako to ne znači da će operacijske dvorane biti zatvorene, nego će – dok se na jednom dijelu dvorana budu postavljali prozori – dvorane na drugom dijelu normalno raditi. Zato neće moći kao do sada na dan obaviti 30-ak operacija, nego njih 15.
‘Mi smo u prosjeku imali po 30 operacija na dan, no zbog zamjene prozora, koja će se odvijati dio po dio, moći ćemo raditi 15 operacija. To znači da ćemo sve one pacijente koji su trebali imati programirane operacije, tipa žučnih kamenaca ili kile, morati naknadno operirati jer ćemo prednost dati kompliciranijim dijagnozama i pacijentima koji pate od malignih bolesti’, rekao je Zdravko Perko i dodao da će oko 70 pacijenata od bolnice uskoro dobiti obavijest s novim terminom za operaciju.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.