Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika

Prije dva dana u Kliničkom bolničkom centru Zagreb održana je svečanost povodom Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika koji se u svijetu obilježava 14. travnja.

Okupljene medicinsko-laboratorijske djelatnike i njihove suradnike na svečanom skupu u dvorani I.H. Botteri pozdravili su Ljiljana Uroić, bacc. med. lab. diagn. iz Odjela za hitnu laboratorijsku dijagnostiku i pretrage uz bolesnika, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Marija Orlić-Šumić, magistra sestrinstva/MNS, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, prof. dr. sc. Dunja Rogić, predstojnica Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku i Katja Puljčan, mag. med. lab. diagn. ispred Hrvatske komore zdravstvenih radnika – strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost.

Nakon uvodnog pozdravnog dijela uslijedila su stručna predavanja iz različitih područja laboratorijsko dijagnostičke djelatnosti. O novostima u provođenju proširenog novorođenačkog probira u RH govorila je Monika Salopek, bacc. med. lab. diagn. iz Odjela za nasljedne metaboličke bolesti i novorođenački probir, rad u hitnom laboratoriju opisala je Darija Vrzić, bacc. med. lab. diagn. iz Odjela za hitnu laboratorijsku dijagnostiku i pretrage uz bolesnika, dok je Ana Pešut, bacc. med. lab. diagn. iz Odjela za serologiju kao temu za ovogodišnji skup odabrala fungalne biomarkere u KBC-u Zagreb.

Skup je završen dodjelom zahvalnica medicinsko-laboratorijskim djelatnicima s 40 i više godina radnog staža, a glazbena čestitka svima koji su bili prisutni na ovoj svečanosti stigla je od Zbora medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb.

O djelatnosti medicinsko-laboratorijskih djelatnika možda najbolje govore riječi profesorice Rogić koja je kazala kako su oni uglavnom daleko od očiju pacijenata i ako ih nitko ne spominje, znači da dobro rade svoj posao. No i tako „nevidljivi“ nezamjenjivi su dio tima zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u procesu liječenja.

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.