Novi broj Liječničkih novina posvećen novom Statutu i novim pravilnicima Komore

22.06.2018.

Novi Statut i novi pravilnici Hrvatske liječničke komore čijim je donošenjem dovršena tranzicija Komore u novu modernu instituciju tema su novog 170. broja Liječničkih novina.

Prihvaćanjem novog Statuta i pravilnika, Skupština Komore održana u svibnju, okrunila je „Program rada HLK-a 2015.-2019. godine“, a za koje je aktualno vodstvo Komore dobilo mandat na prošlim izborima.

U uvodniku pod naslovom „Hrvatski status quo: reforme bez preinake i promjene bez mijene“ , predsjednik Komore doc. dr. Trpimir Goluža sažima tri godine mandata aktualnog vodstva Komore koje se u svom radu odlučilo za drugačiji društveni odnos u čijim, pogotovo visoko intelektualnim krugovima dominira politika „ne talasaj“ . „Itekako smo zatalasali. Tektonski uzdrmali žabokrečinu nečinjenja, pasivnosti i parazitiranja“, ocjenjuje predsjednik HLK-a u uvodniku.

Liječničke novine donose i ekskluzivni intervju s najmlađom članicom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Mirnom Šitum. Objavljen je i stav Etičkog povjerenstva o cijepljenju, te tekstovi s konferencija „Dani zdravstvenih karijera“ i „Mladi liječnici: posao i mobilnost“ i drugi. U rubrici Novosti iz medicine i u ovom je broju niz zanimljivih članaka hrvatskih liječnika. Obveza objave novog Statuta HLK-a u Narodnim novinama razlog je sedmodnevnog kašnjenja u izlasku Liječničkih novina.


Uvodnik predsjednika Komore možete pročitati ovdje.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hlk.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.