Nova donacija Kluba roditelja „Palčići“

Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ ponovno je u akciji. Već pet godina članovi ove udruge prikupljaju i doniraju sredstva hrvatskim rodilištima za kupnju aparata i opreme potrebne u liječenju i skrbi prijevremeno rođene novorođenčadi. Ovoga puta osigurali su donaciju dva monitora za intenzivno praćenje funkcija mozga, vrijedna 240 000 kn, za potrebe Odjela neonatologije, Klinike za ženske bolesti i porode, Kliničkog bolničkog centra Zagreb. U tome su ih potpomogli Raiffeisenbank Hrvatska i Media Grupa.

 

Svečana primopredaja monitora održana je u petak, 21. rujna 2018. godine u Petrovoj bolnici gdje su se prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb i prof. dr. sc. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode zahvalili Klubu roditelja „Palčići“ i ostalim donatorima na ovoj i prethodnim donacijama kojima su pomogli u osiguravanju uspješnijeg liječenja i bolje skrbi prijevremeno rođene i bolesne novorođenčadi.

Gospođa Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja “Palčići” najavila je ovom prilikom i njihov novi projekt „Palčić gore za Petrovu“. Njime bi se kroz naredne dvije godine osigurala sredstva za nabavku novih inkubatora, respiratora, monitora, grijanih krevetića, aspiratora i niz drugih uređaja uobičajenih u modernoj jedinici intenzivne neonatologije. Projekt bi trebao početi uskoro, trajati dvije godine i osigurati 15 do 20 milijuna kuna kojima bi se u Petrovoj osigurala najbolje opremljena neonatologija za nedonoščad iz čitave Hrvatske. Akciji će se pridružiti i Ministarstvo zdravstva koje je već osiguralo novac za obnovu i proširenje postojećeg prostora neonatologije u Petrovoj.

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.