Donacija Udruge P.I.N.K. life KBC-u Zagreb

Klinički bolnički centar Zagreb jedna je od pet hrvatskih bolnica koje su kroz humanitarnu akciju Udruge P.I.N.K. life dobile uređaj za limfnu drenažu koji se koristi u liječenju limfedema i ostalih komplikacija karcinoma dojke.

Akcija je započela 1. ožujka 2018., a uz KBC Zagreb uređaje su dobile Opća bolnica Varaždin, Klinika za tumore, Klinička bolnica Dubrava i Opća bolnica Dubrovnik. Vrijednost uređaja doniranog onkološkoj klinici KBC-a Zagreb je oko 40 000 kn, a njegovom upotrebom znatno će se ubrzati protok velikog broja pacijentica koje se ovdje liječe.

Iako je uređaj KBC-u predan još u lipnju, njegova puna primjena omogućena je prije nekoliko dana kada su predstavnice Udruge P.I.N.K. life uručile i specijalne nastavke za limfnu drenažu donjeg dijela tijela, vrijedne oko 8 000 kn.

prof. dr. sc. Stjepko Pleština

KBC Zagreb zahvaljuje Udruzi P.I.N.K. life na vrijednoj donaciji i vjeruje kako ovo nije njihova zadnja akcija s obzirom na dosadašnje djelovanje i odlučnost da na različite načine olakšaju teške životne trenutke ženama koje se bore s karcinomom dojke.

Članice Udruge P.I.N.K. life i zaposlenici Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb u onkološkoj ambulanti

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.