Obilježen Svjetski dan AIDS-a 2018. g.

U okviru nacionalne edukativne kampanje na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja „Meni se to ne može dogoditi“ 1. prosinca je u organizaciji Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnih hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu na Trgu Petra Preradovića obilježen Svjetski dan AIDS-a.  Na popularnom trgu se nalazio tematski info šator HUHIV-a, a građani, posebice mladi, su se mogli družiti s predstavnicima udruge studenata medicine i farmakologije, brojnih institucija, organizacija civilnog društva, partnera i stručnjaka.

U Info šatoru HUHIV su u cilju promicanja znanja, zaštite spolnog zdravlja i aplikacije Spolno zdravlje volonteri studenti medicine i farmakologije i stručnjaci informirali zainteresirane građane o zaštiti spolnog i reproduktivnog zdravlja te dijelili informativne i promotivne materijale i kondome, a organizirale su se i različite interaktivne aktivnosti za posjetitelje poput fotografiranja s emotikonima i ključnim porukama.

Preventivne poruke se oglašavaju i edukativno-informativnim materijalima „Skini pametno  – Zauzmi stav i ostani zdrav!“  izrađenim u sklopu projekta „Živjeti Zdravo“ (sufinancira ESF), koji su postavljeni u sredstvima javnog prijevoza, na fakultetima, u studentskim domovima, zdravstvenim ustanovama i ljekarnama diljem Hrvatske.

Pokrovitelji događaja u info šatoru HUHIV-a su bili Ministarstvo zdravstva, Grad Zagreb i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, uz sudjelovanje partnera: Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te studenata medicine Međunarodnog udruženja studenata medicine CroMSIC kao i studenata farmakologije.

Slične edukativno-promotivne aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a provodile su se i u brojnim drugim gradovima Hrvatske u organizaciji i sudjelovanju županijskih zavoda za javno zdravstvo i brojnih institucija, organizacija civilnog društva, partnera i stručnjaka.

Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
HUHIV info šator 2018
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
Info šator HUHIV 2018.
HIV kampanja Skini pametno 2018
Pozitivan koncert 2018.

 

O aktivnostima povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a možete pročitati i u članku: Svjetski dan AIDS-a obilježen uz snažnu poruku mladih.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hzjz.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.