Početna / Fitoterapija i priroda / Irska korak bliže legalizaciji medicinske marihuane

Irska korak bliže legalizaciji medicinske marihuane

Irska je korak bliže legalizacji marihuane u medicinske svrhe kada je manjinska Vlada u četvrtak rekla da neće blokirati prvo čitanje zakona kojeg podupiru sve stranke.

Rastezljiviji zakoni o marihuani signalizirali bi daljnje prihvaćanje liberalnih vrijednosti u nekad čvrsto konzervativnoj Irskoj. Prošle godine, Irska je postala prva zemlja koja je legalizirala istospolne brakove kroz opće izbore, imajući tek dekriminalizaciju homoseksualnosti i a legalne razvode brakova od prije dva desetljeća.

Ministar zdravlja Simon Harris, čija vlada nije dovoljno velika da blokira zakon, rekao je da će tražiti amandmane u kasnijoj fazi dok istovremeno čeka pregled znanstvenih i kliničkih savjeta koje je naručio ranije ovog mjeseca.

No, Harris je prihvatio središnje ciljeve zakona koje je predstavio Gino Kenny iz lijeve opozicije čime bi se Irska pridružila Italiji, Češkoj i Australiji u opuštanju svojih zakona o medicinskoj marihuani na medicinskim temeljima.

‘Dok postoje elementi ja neću niti želim poduprijeti, ne želim podijeliti Parlament’, rekao je Harris dodajući da je pojasnio da politiku u ovom području želi da dodatno pregledati.

‘Dijelim zabrinutost pacijenata koji vjeruju da bi kanabis trebao biti opcija tretmana za određena medicinska stanja i prepoznajem hitnost i brigu koju osjećaju’.

Harris je rekao da želi ukloniti postojeće reference sa zakona koji bi mogli imati učinke da kanabis postane legalnim za sve da posjeduju kanabis, uključujući rekreacijske svrhe – to su promjene koje je Harris obećao prihvatiti.

 

Izvor: Reuters

Ljekarnik.hr web shop

Provjerite

Hrabri telefon

Hrabri telefon održao okrugli stol

Hrabri telefon povodom 20 godina djelovanja održao okrugli stol Povodom 20 godina djelovanja i obilježavanja …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.